Drupal 8 – Nytt, snabbt och effektivt!

Drupal 8 står utanför dörren och version 8.0.0 förväntas lanseras den 19 november 2015.

Drupal 8 använder ny teknik och har mycket fokus på enkel utveckling och användarvänlighet både för administratörer och slutanvändaren.
Drupal 8 kommer vara mobilanpassad redan från start med flera olika responsiva teman för både utsidan och redigeringsläget.

Användarvänlighet och accessability med Drupal 8

Det har lagts mycket fokus på användarvänlighet och accessability och det finns omfattande support för teknologier som WAI-ARIA och semantisk HTML5. Det finns många små ändringar som exempelvis bättre färgkontraster, font-storlekar och administratören kan nu lägga till alt-texter på alla bilder redan i core.

Lätt att författa och administrera innehåll

Drupal 8 har ny editorfunktionalitet och en ihopslagen CKEditor och WYSIWYG editor. Det har aldrig varit enklare att redigera innehåll i Drupal.  

Drupal 8 har nu direkt-redigering så du slipper använda standard redigeringsfomuläret när du exempelvis ska rätta till en kort text.
Det är nu lätt att konfigurera din WYSIWYG med inbyggt säkerhetstänk.
Det är även lättare att spara utkast av ditt innehåll.

Views finns äntligen i core!

Views är en av de mest populära modulerna till Drupal och har väldigt många användningsområden. Views ger administratörer tillgång till att skapa listor, gallerier, tabeller, grafer, menyer och mycket mer utan att behöva gå in och ändra i någon kod.

I Drupal 8 finns views inbyggt redan i core och behöver alltså inte laddas ner separat. Exempelvis är nu startsidans standard-listning gjord i views och lika så flera av administrations-sidorna.  Det kommer nu gå lättare och snabbare att skräddarsy startsidan direkt efter installationen av core.

Bättre markup med HTML5

En viktig del i att göra hemsidor funktionella och kompatibla med mobilskärmar är HTML5. Denna standard är nu inkluderad i Drupal 8 och det innebär att Drupal har ordentliga medfödda verktyg för mobiler, som fält för datum, e-post och telefonnummer.

 

Våra senaste nyheter

Ny design och vidareutveckling av Bordsplan

Bordsplan är ett bordsplaneringsprogram som i dagsläget används som program lokalt på datorn.

Ny Drupalsida och fortsatt utveckling av strandvagen.se

Strandvägen.se behövde en modernare design och en ny användarvänlig plattform. Vi valde att utveckla sidan i CMS'et Drupal.

Praktikant under våren

Vi tar gärna emot praktikanter från diverse relevanta utbildningar om det passar med tiden och våra olika projekt.

Sökmotoroptimering av Cykelstadens hemsida

På Cykelstaden hjälper de folk som gillar att cykla att hitta rätt cykel just för dem.