Praktikant under våren

Vi tar gärna emot praktikanter från diverse relevanta utbildningar om det passar med tiden och våra olika projekt. Under våren har vi haft en praktikant, Nathalie, från utbildningen IT, medier och design på Södertörns högskola.

Uppgifter inom design och CMS

Nathalies uppgift hos oss blev att göra en ny design till hemsidan Bordsplan.se. Bordsplan är ett bordsplaneringsprogram som används för att placera ut bord och stolar i lokaler så att man kan se hur många bord som behövs och hur de behöver placeras. Just nu utvecklas en ny webbversion av programmet Bordsplan och inför lanseringen av denna version behöver hemsidan ett lyft.

Från design till Drupalutveckling

Nathalie började jobba med designen av startsidan och gick sedan vidare till design av undersidor och logga in- och logga utsidor.
Bordsplans nya hemsida kommer vara bygd i Drupal och ha vissa sidor som syns oavsätt om besökaren är inloggad eller ej och vissa sidor som endast syns om en kund är inloggad.
Nathalie hade ingen tidigare erfarenhet av just CMS'et Drupal men lärde sig snabbt grunderna. Hon gick igenom tutorials på internet och vi hade olika möten där vi berättade mer och tipsade om olika sätt att göra saker. Hon började utvecklingen med att göra ett tema och de olika enklare sidorna som syns om besökare inte är inloggade.

Nathalie jobbade på bra hos oss och vi är väldigt nöjda med att ha haft henne här under våren.

Våra senaste nyheter

Drupal 8 – Nytt, snabbt och effektivt!

Drupal 8 står utanför dörren och version 8.0.0 förväntas lanseras den 19 november 2015.

Ny design och vidareutveckling av Bordsplan

Bordsplan är ett bordsplaneringsprogram som i dagsläget används som program lokalt på datorn.

Ny Drupalsida och fortsatt utveckling av strandvagen.se

Strandvägen.se behövde en modernare design och en ny användarvänlig plattform. Vi valde att utveckla sidan i CMS'et Drupal.

Sökmotoroptimering av Cykelstadens hemsida

På Cykelstaden hjälper de folk som gillar att cykla att hitta rätt cykel just för dem.