Drupal, ett CMS med öppen källkod

Drupal är ett populärt Content Management-system (CMS) som passar både stora och små företag. Drupal används av tiotusentals hemsidor runt om i världen och är ett av de största CMSen som finns.

Ett CMS är ett innehållshanteringssystem som ofta används till bland annat informationshemsidor, medlemshemsidor, sociala mediehemsidor och intranät.
Drupal är uppbyggt på många olika delar. Dessa delar kallas Moduler.
Drupal är skrivet i PHP och är en Open Source programvara. Detta innebär att Drupal är helt gratis från grunden. Det är gratis att installera och använda Drupal och de flesta moduler.

  • Sökmotoroptimering
  • Mobilanpassning
  • Mängder av teman
  • Öppen källkod, gratis moduler

Exempel på hemsidor gjorda i Drupal

Drupalsida, Fiberlinjekommittén
Hemsida åt ÅForsk, gjord i Drupal
Design gjord i nära samarbete med Omniplan
Responsivitet och vidareutveckling Drupalsida

Drupal, lätt, snabbt och bra

Drupal är byggt för att underlätta utveckling och mycket går att uträtta direkt i användargränssnittet utan någon extra programmering. En bra uppbyggd Drupalsida är enkel för redaktören för sidan att använda. Det går att göra speciella innehållstyper som är specialanpassade för just ert innehåll. Detta innebär att det är enkelt och snabbt för er att lägga upp ny information på hemsidan.

Varför välja Drupal?

De största anledningarna till att ni ska välja Drupal framför många andra CMS är:

  • Drupal utvecklas hela tiden av människor från hela världen och uppdateras ofta med nya funktioner. Det kommer både vanliga uppdateringar och säkerhetsuppdateringar till moduler regelbundet. Detta gör det enkelt att hålla koden i toppskick och undviker säkerhetshål.
  • Det är enkelt att uppdatera innehållet på en Drupalsida. Ni kommer inte längre behöva gå in i kod eller liknande för att försöka lägga upp nytt innehåll utan har ett användargränssnitt som är snabbt och lätt att förstå.
  • En sida gjort i Drupal ger er mer makt över anpassningen och ni kan själva vidareutveckla sidan utan alltför ingående programmeringskunskap.
  • Drupal är gjort på Open Source, fri programvara, under licensen GNU General Public License och är gratis. Det finns ingen ingångskostnad och nästan alla moduler är gratis.
  • Det går snabbt för oss att utveckla i Drupal vilket drar ner era utvecklingskostnader.